“SEO nu este sinonim cu Junk E-mail / SPAM” – Matt Cutts

Search Engine Optimization, abreviat SEO este procesul de optimizare al unui site / pagina web pentru a facilita indexarea cat mai eficienta in motoarele de cautare si pentru afisarea acestuia in primele rezultate ale cautarii (SERP) pentru anumite cuvinte cheie sau pentru un grup de cuvinte (target keywords). Scopul final este generarea de trafic de calitate unui site web si are drept rezultat final cresterea volumului vanzarilor firmei respective. Optimizarea SEO este cea mai ieftina solutie de marketing si de promovare al unui website.

Optimizarea SEO incepe cu un studiu prealabil a principalelor site-uri concurente (din acelasi domeniu de activitate), fata de care ulterior ne vom raporta si continua cu intocmirea unei liste de cuvinte cheie relevante continutul respectivei pagini web. Alegerea cuvintelor cheie corecte (in functie de frecventa lor in cautari) este cheia succesului unei campanii SEO reusite.

Procesul de optimizare SEO al unui site este unul indelungat si nu garanteaza mentinerea pozitiei in rezultatele afisarii pe termen lung, pentru aceasta fiind necesara optimizarea periodica si studiul continuu al site-urilor concurente
Optimizarea unui website dureaza undeva intre 2 si 12 luni in functie de dificultatea cuvintelor cheie dar si a numarului rezultatelor afisate de motoarele de cautare pentru aceste cautari.